Kompaktní, přenosný a především ekologický, to jsou pravděpodobně první slova, kterými bychom dánský vynález charakterizovali. Bližší pohled nám ukáže, že se nejedná jen o běžný jednorázový gril.

Nápad na stvoření kompletně ekologického cestovního grilu se zrodil v roce 2009 během karavanového zájezdu v Alpách. O 10 let později se dá říci, že vize byla úspěšná, což potvrzuje obdržení dánské ceny za design v roce 2017.

CasusGrill je vyroben pouze z přírodních materiálů, anebo materiálů jednoduše rozložitelných působením mikroorganismů v přírodě. Samotný základ grilu je tvořen kartonovou krabicí, zatímco grilovací mřížku nahradil přírodní bambus. Rovnoměrný žár zaručují brikety z dřevěného uhlí, kterých tento gril spotřebuje až o 50 % méně než běžné jednorázové grily. Brikety jsou obloženy lehkými izolačními lávovými kameny, které jsou běžně užívány ke zkvalitnění půdy a přírodě tak neškodí.

Gril je jednoduchý na sestavení a během pěti minut je připravený ke grilování. Následně je na něm možné grilovat až 60 minut.

Po použití stačí gril hodit do popelnice nebo na kompost, kde se kompletně rozloží. Také je možné ho po užití spálit, protože neobsahuje žádné železo ani hliník, nezanechá v přírodě prakticky žádný odpad.

Foto a video: CasusGrill

Líbil se vám článek? Odměňte nás sledováním naší stránky na Facebooku. Každá práce něco stojí a bez vaší podpory se neobejdeme. Děkujeme.